Meme-Time !! :)

One of my blog-friends – Tom Baker from Morningerection – has been doing a Meme for the past couple of years. And guess what? I’m part of it this year! Basically, what it means is some 20 questions are collected and bloggers participating in the meme are supposed to answer them in a blog post. These are the questions and my answers for the meme of July 2012.
Meme July 2012
1. When you were a child what was the hardest or scariest thing in the world (i.e. movie, book, chore, etc.) to you that as an adult is neither hard nor scary?
Ans. As a child, I was scared of the dark and the scariest thing was when I had to go into a dark room or pass through a dark corridor! I guess all of us might have experienced this at some point or the other. Thankfully, I have grown out of that fear.
 2. If you were offered the chance to be a cooking star on a Food Network show, which of these three would you choose for a mentor: Bobby Flay, Giada de Laurentis or Alton Brown?
Ans. I don’t know any of them. But even with a mentor, I don’t think I’d exactly shine as a ‘cooking’ star (I’m so not into cooking!). 
3. What is your favorite theme offered by your blogging platform that you are not using and what theme do you absolutely hate? Provide links to both along with your explanation.
Ans. From the few themes I’ve checked out, I loved Beach and Fruit-shake, because  they are such bright themes, with  lot of colours! Why I don’t use it…well, I guess I’m really comfortable with the current theme I’ve chosen. I just don’t feel like changing it. 🙂 
I don’t hate any themes. But my least favourites would be Piano Black and Monochrome. They both seem too dark and dull. I’ve felt that they kinda take the fun out of reading. I did use Monochrome initially but found it too dull for my taste.
4. Who is someone from your past that you are sorry you lost track of?
Ans. There are a lot of people whom I lost track of (by the way, I’ve regained contact with some through FB), but nobody special enough to feel sorry about. But there’s this favourite teacher of mine  – Sangeetha ma’am – who left school, and now, I have no idea where she is. And I feel sad about having lost track of her. She’s the only one I can remember right now.
5. What would you take to a deserted island?
Ans. My diary and pen, if I get to take only one thing. If I can take more, then..well, there will definitely be lots more. 🙂
6. If you could get into the mind  of anyone (living or dead) and read all their thoughts, whose mind would you choose to raid?
Ans.  There are a lot of people whose minds I would have loved to peek into. But, for now, I’d like to go for Hitler. I find him fascinating in a very odd way and would like to get into his mind, read his thoughts and kinda…know him. 
7. What are the entire contents of the top drawer of the table directly next to your side of the bed?
Ans.  Lots of books and some magazines.
8. What is the one thing you have in your dorm, apartment, or house that you never want your parents to find.
Ans. I have a bag which has all my previous diaries. I’d never want my parents to find it!!!!
9. Your daughter is having a sleepover for her 12th birthday. Around 8:00 pm a thunderstorm knocks out power. How do you entertain twelve pre-teen girls when all the cell-phone batteries have died?
Ans. I would join in with the fun and go all crazy with them (I’m sure I’ll be really young & stupid at heart even when I’m a parent!)… We could sing out crazy songs at the top of our voices, have a game of ‘Truth or Dare’ (it’s always fun, especially in the dark!!), maybe tell some scary stories (if the girls are up for it!)…lot of options! 
10. What aspect/trait about your personality are you most sensitive about (as in, you wouldn’t stand anyone criticizing about this one aspect)?
Ans. I hate people commenting on how I need to eat more, get healthier! I love the way I’m. Basically, I hate it when people make fun of anything related to my appearance. I suppose that’s natural. Also, I love healthy comments but I cannot stand anyone making fun or unnecessarily criticizing my writing (blog included).
11. Mr. Tom Baker has had two previous virtual nude dinner parties. He is now inviting you, his blogger friends to his home for a real nude dinner party. This is not a virtual dinner party; it is the real thing with all expenses paid and the usual five course dinner prepared by him. Will you or will you not be present at said nude party?
Ans. Sorry, Tom. But I don’t think I’ll be able to make it. 
12. What one piece of movie memorabilia from which movie would you love to own?
Ans. Harry Potter’s Invisibility Cloak 🙂 Always wanted it, ever since I read about it and saw it in the movie! 
13. If literary characters were real and you could interview any one of them, who would it be and what’s the first question you would ask?
Ans. There are a lot of characters I would love to talk to (interview sounds too serious!). First one to come to my mind right now (because I was talking about this last day) is Mycroft Holmes, Sherlock Holmes’ brother. And the first question I’d ask him – “Are you single?” Because I truly love Mycroft; he’s one literary character I’d love to date! 😉  And yes, Robert Langdon, too! 
14. If you had to choose a theme song for yourself from only the Classical genre, which song would it be?
Ans. I’m not familiar with songs in the Classical genre. So, I don’t think I can answer this question. But, if I could choose any song, the first song to come to mind is ‘Soulmate’ by Natasha Beddingfield. Whenever I hear that song, I think it’s so ME, so much like what I have in my head. 
15. What is your most quirky habit?
Ans. I’ve a few quirky habits. My favourite one is – I’m addicted to the question/word “Why”. I cannot stay for long without asking ‘Why’ even if the situation/context is stupid. 
16. When was the last time you took the time to act like a child and what did you do?
Ans. I think I (almost) always act like a child. I always blurt out nonsense like kids, end up doing a lot of crazy stuff, love getting into silly troubles, ask silly questions… 
17. If there was ever a past relationship, (friend or otherwise), that you could go back and mend, would you? Who would it be with, and why?
Ans. Yes. There was this guy who was one of my closest friends in college. But we grew apart because of certain issues. By the time we tried to talk, it was too late; our worlds had grown too far apart. So, if I could go back and mend a relationship, I would mend our friendship. Because I miss it a lot!
18. What would you do if all of your followers left comments daily and would be it be too much for you to handle? Would you hire someone to answer comments for you?
Ans. I’d only be happy if my followers started doing that. It would never be too much for me to handle. And hire someone to answer comments? Hell, NO!
19. Do you know how far back your ancestry goes on either side of your family tree? How far?
Ans. Uhh…this is embarrassing, but I’m afraid I know only until my grandparents, on either side! Nothing beyond it. I’ve heard my dad talk about his grandparents, does that count? 
20. If you could compare yourself to anything in the universe, what would you compare yourself to? Why?
Ans. I’d choose to compare myself to the Phoenix. Like the mythical bird that ignites itself at the end of its life span and then is reborn from its ashes, I’m a person who is constantly reborn from my own depression and suffering. Everytime I encounter sorrow, I try to derive strength from that pain and come back to life. 🙂 

Diary-Writing=Blogging????

Yesternight, my younger sister – Janet – came home after her first year exams! 🙂 So, after many months, all of us are together again! 🙂 It feels great, obviously. But today has been kind of a bad day. Don’t know why but I’ve been feeling a little low. Actually, I hate Fridays; I’ve always hated them for some reason or the other. And I’ve rarely had happy Fridays (except maybe when I was back in college).

Even right now, sitting here, thinking of what to write for today, I’m blank. There’s a certain kind of monotony settling in right now, a sort of pattern in the way I spend my days. And I HATE that! I absolutely hate monotony in life and can get easily demotivated by it. Which is probably why I’m feeling low right now. Because I seriously can’t put my finger on any other possible reason!

You know what? Janet never really reads my blog. But recently, when I asked her, she told me that she read the last few posts, through the updates in Facebook. I was extremely happy when I heard that. So, when she came, I asked her what she thought about it. She was like “It’s more like diary writing, I thought blogging was supposed to be like talking about a specific topic.” She joked that it would have been better if I just started diary writing over on my blog. OK, I admit I was a little disappointed by the nonchalance and lack of appreciation in her comment. But apart from that, I was struck by what she said.

So many people think blogging is about voicing your opinions on serious issues (like politics, current affairs, blah blah). Yes, it is about all that. And so much more. Much much more. Blogging is a platform for you to write about absolutely anything you want. It could be about your thoughts, your take on some issue, improving your writing, talking about experiences, reaching out to similar writers, displaying your talent (photography, writing, art), sharing new information (recipes!!!), just random banter…anything under the Sun.

A blog isn’t exactly a place where people discuss and/or argue about the latest political developments or social issues, although it is certainly a part of blogging. You could just be blogging about your day, what you did or what you went through, or even something as simple as what you ate for lunch. And it would still be called blogging!

(I hope) This is how my readers look like while reading my nonsense 😛

I know my blog is of a personal nature and might seem more like journal entries. But this isn’t how I write in my diary. I CANNOT blog about everything that happens in my life, I can write that in my diary. I do not write elaborately about my crazy thoughts in my diary, I save those for my blog. I do not find like-minded people through my diary, I do it over here. I do not let anyone read my diary (Hell NO!); on the other hand,I want people to read my blog (which clearly points out this is NOT diary-writing for me!). Reading my diary would be utterly boring for others,  while my blog is far more interesting (atleast, that’s what  I hope!). I do not want ‘likes’ and comments on my diary, but I want them here. And, I have to admit, I write a lot more of bullshit in my diary! 😀

I could come up with so many more differences between the two. But, I guess this will do, for now (can’t wait to get my sis to read this!). Let me also add this one bit – I LOVE diary writing! Just as much as I love blogging (though I’m a lot more regular with the latter!). Damn, where did I begin and where have I ended up? Like every other time!! Nothing new, I suppose. Anyway, I hope I’ve made the idea of blogging a tiny bit clearer to all those who thought it was diary-writing! 🙂

Happy weekend to y’all! 🙂