Someone And Me

 

I always have weird moments of revelation. Like, one moment of sudden clarity and I see something I’ve been overlooking.

I came across (more like stumbled across) someone. I don’t want to say someone ‘special’ because that would be so cliché. Special is no longer very special, I guess. So, like I said, I’ve come across someone. Someone I knew for a long time. I used to see this person on a daily basis (or so), once upon a time. And the first time we communicated was two weeks ago. It’s super weird. But life has its own ways of bringing people together, when the time is right.

So, this someone and I have been exchanging mails; started chatting recently. And we have realized how similar our interests and thoughts are. Our conversations are unique, amusing. We talk about thoughts, beliefs, experiences… We share bits of new information, send each other interesting links and songs. And he introduced me to two awesome sites! One of them is 8tracks.com and I’m already in love with it. 

So, what drove me to write this post? I was wondering what to blog about, while listening to songs (in the above mentioned site) and reading a post (the ‘someone’ shared the link to the post – What others leave for you to keep). It talks about relationships, the role people play in our lives. And it struck me – all that I was doing was somehow connected to this someone. The song, the article, the thought. And I knew I should be blogging about this.

About how people come into your life. And leave, someday, sooner or later. When they leave, you retain a bit of them; you know they have changed your life. Sometimes, when someone steps into your life, you know they are bound to leave. Yet you let them become a seamless part of your days. You make it difficult for yourself to let go, to let them leave.

I’ve made some new friends. And the best one (among them) has chosen to leave, already. We no longer have awesome conversations or share experiences. The friendship we had has come down to occasional smiles and random greetings, sometimes extending into a “How are you?” I can’t explain how it happened, but it did. Perhaps, the person was meant to leave, and all I can do is let go. Let go of a person who has touched me in ways beyond comprehension. But then, when you think about it…maybe people leave to make way for others to enter your life.

I don’t know when this ‘someone’ will step out of my life. For now, I love the bond we share. The links. The words. The music. The thoughts.

Meme-Time !! :)

One of my blog-friends – Tom Baker from Morningerection – has been doing a Meme for the past couple of years. And guess what? I’m part of it this year! Basically, what it means is some 20 questions are collected and bloggers participating in the meme are supposed to answer them in a blog post. These are the questions and my answers for the meme of July 2012.
Meme July 2012
1. When you were a child what was the hardest or scariest thing in the world (i.e. movie, book, chore, etc.) to you that as an adult is neither hard nor scary?
Ans. As a child, I was scared of the dark and the scariest thing was when I had to go into a dark room or pass through a dark corridor! I guess all of us might have experienced this at some point or the other. Thankfully, I have grown out of that fear.
 2. If you were offered the chance to be a cooking star on a Food Network show, which of these three would you choose for a mentor: Bobby Flay, Giada de Laurentis or Alton Brown?
Ans. I don’t know any of them. But even with a mentor, I don’t think I’d exactly shine as a ‘cooking’ star (I’m so not into cooking!). 
3. What is your favorite theme offered by your blogging platform that you are not using and what theme do you absolutely hate? Provide links to both along with your explanation.
Ans. From the few themes I’ve checked out, I loved Beach and Fruit-shake, because  they are such bright themes, with  lot of colours! Why I don’t use it…well, I guess I’m really comfortable with the current theme I’ve chosen. I just don’t feel like changing it. 🙂 
I don’t hate any themes. But my least favourites would be Piano Black and Monochrome. They both seem too dark and dull. I’ve felt that they kinda take the fun out of reading. I did use Monochrome initially but found it too dull for my taste.
4. Who is someone from your past that you are sorry you lost track of?
Ans. There are a lot of people whom I lost track of (by the way, I’ve regained contact with some through FB), but nobody special enough to feel sorry about. But there’s this favourite teacher of mine  – Sangeetha ma’am – who left school, and now, I have no idea where she is. And I feel sad about having lost track of her. She’s the only one I can remember right now.
5. What would you take to a deserted island?
Ans. My diary and pen, if I get to take only one thing. If I can take more, then..well, there will definitely be lots more. 🙂
6. If you could get into the mind  of anyone (living or dead) and read all their thoughts, whose mind would you choose to raid?
Ans.  There are a lot of people whose minds I would have loved to peek into. But, for now, I’d like to go for Hitler. I find him fascinating in a very odd way and would like to get into his mind, read his thoughts and kinda…know him. 
7. What are the entire contents of the top drawer of the table directly next to your side of the bed?
Ans.  Lots of books and some magazines.
8. What is the one thing you have in your dorm, apartment, or house that you never want your parents to find.
Ans. I have a bag which has all my previous diaries. I’d never want my parents to find it!!!!
9. Your daughter is having a sleepover for her 12th birthday. Around 8:00 pm a thunderstorm knocks out power. How do you entertain twelve pre-teen girls when all the cell-phone batteries have died?
Ans. I would join in with the fun and go all crazy with them (I’m sure I’ll be really young & stupid at heart even when I’m a parent!)… We could sing out crazy songs at the top of our voices, have a game of ‘Truth or Dare’ (it’s always fun, especially in the dark!!), maybe tell some scary stories (if the girls are up for it!)…lot of options! 
10. What aspect/trait about your personality are you most sensitive about (as in, you wouldn’t stand anyone criticizing about this one aspect)?
Ans. I hate people commenting on how I need to eat more, get healthier! I love the way I’m. Basically, I hate it when people make fun of anything related to my appearance. I suppose that’s natural. Also, I love healthy comments but I cannot stand anyone making fun or unnecessarily criticizing my writing (blog included).
11. Mr. Tom Baker has had two previous virtual nude dinner parties. He is now inviting you, his blogger friends to his home for a real nude dinner party. This is not a virtual dinner party; it is the real thing with all expenses paid and the usual five course dinner prepared by him. Will you or will you not be present at said nude party?
Ans. Sorry, Tom. But I don’t think I’ll be able to make it. 
12. What one piece of movie memorabilia from which movie would you love to own?
Ans. Harry Potter’s Invisibility Cloak 🙂 Always wanted it, ever since I read about it and saw it in the movie! 
13. If literary characters were real and you could interview any one of them, who would it be and what’s the first question you would ask?
Ans. There are a lot of characters I would love to talk to (interview sounds too serious!). First one to come to my mind right now (because I was talking about this last day) is Mycroft Holmes, Sherlock Holmes’ brother. And the first question I’d ask him – “Are you single?” Because I truly love Mycroft; he’s one literary character I’d love to date! 😉  And yes, Robert Langdon, too! 
14. If you had to choose a theme song for yourself from only the Classical genre, which song would it be?
Ans. I’m not familiar with songs in the Classical genre. So, I don’t think I can answer this question. But, if I could choose any song, the first song to come to mind is ‘Soulmate’ by Natasha Beddingfield. Whenever I hear that song, I think it’s so ME, so much like what I have in my head. 
15. What is your most quirky habit?
Ans. I’ve a few quirky habits. My favourite one is – I’m addicted to the question/word “Why”. I cannot stay for long without asking ‘Why’ even if the situation/context is stupid. 
16. When was the last time you took the time to act like a child and what did you do?
Ans. I think I (almost) always act like a child. I always blurt out nonsense like kids, end up doing a lot of crazy stuff, love getting into silly troubles, ask silly questions… 
17. If there was ever a past relationship, (friend or otherwise), that you could go back and mend, would you? Who would it be with, and why?
Ans. Yes. There was this guy who was one of my closest friends in college. But we grew apart because of certain issues. By the time we tried to talk, it was too late; our worlds had grown too far apart. So, if I could go back and mend a relationship, I would mend our friendship. Because I miss it a lot!
18. What would you do if all of your followers left comments daily and would be it be too much for you to handle? Would you hire someone to answer comments for you?
Ans. I’d only be happy if my followers started doing that. It would never be too much for me to handle. And hire someone to answer comments? Hell, NO!
19. Do you know how far back your ancestry goes on either side of your family tree? How far?
Ans. Uhh…this is embarrassing, but I’m afraid I know only until my grandparents, on either side! Nothing beyond it. I’ve heard my dad talk about his grandparents, does that count? 
20. If you could compare yourself to anything in the universe, what would you compare yourself to? Why?
Ans. I’d choose to compare myself to the Phoenix. Like the mythical bird that ignites itself at the end of its life span and then is reborn from its ashes, I’m a person who is constantly reborn from my own depression and suffering. Everytime I encounter sorrow, I try to derive strength from that pain and come back to life. 🙂 

Blah Blah from the Whirlwind Zone

The past few days have been something like a whirlwind. Now, when I look back, all of it seems to have blended together and I’ve lost track of what happened when. I don’t seem to have time for anything, but ask me what I’m busy with and I have no answer to that! This place (the whole locality, not just my home) does not have life, especially not when you’re away from people you love. So, being busy helps me take my mind off other (read: depressing) thoughts.

Over the past few days, I’ve had some experiences revolving around friendship. A recent friend of mine – someone whom I know through chats and mails for the past two months or so – chose to be completely honest with me. It was unexpected because he is a stranger and I’d never have found out the truth. And, to be frank, it wouldn’t have mattered much even if he hadn’t told me. But he did. And I loved him for that. That shows how much he respected our friendship.

Another person who was supposedly something akin to a best friend did something that I wouldn’t even dream of doing to a best

BFFs 🙂

friend. Again showing the person’s respect for our friendship. And the third incident…I got a new friend, through another awesome friend of mine. From what I’ve felt so far, we seem to be connecting very well. I was feeling kinda low when we spoke today (I didn’t tell him that, though). Anyway, talking to him distracted me enough to make me laugh and feel better. 🙂 It takes time to identify good friends…and don’t even ask about true friends. Those are rare species!

I was chatting with Ann today. I miss her so much, I miss our stupidities, crazy times, silly fights, everything. As if to add to my despair, almost everything around me reminds me of home. Right when I’m trying to forget. In the past one week, today was the first time I truly & seriously wished that I hadn’t come back, that I hadn’t left home. Not just because I miss Ann. There’s a lot more to it. But then, how would I get to experience something new if I stayed in the comfort zone of my home sweet home? How else would I know what it feels like to be part of a whirlwind (job-hunting, home-hunting, blah blah)? Atleast, that’s what I tell to console myself. 🙂

[While thinking of a suitable title, I connected my habit of rambling and the whirlwind I’m in…and TADAAA! I got a crazy, stupid title! Please excuse the absurdity for now, this was the best I could come up with!]